Anticelulitna masaža

Anticelulitna masaža

Celulit je težava mnogih žensk, pa tudi moških. Kljub temu, da ga običajno povezujemo s prekomerno telesno težo, ga imajo lahko tudi vitke osebe, saj celulit ni avtomatično povezan s količino telesne maščobe, temveč je predvsem genetsko pogojen, od drugih dejavnikov pa nanj najbolj vplivata nezdrav način življenja z nezdravo prehrano in premalo gibanja.

Anticelulitna masaža je način odpravljanja celulita z različnimi postopki, najbolj znana sta ročna masaža in masaža s pomočjo vakuuma. Obe sta delno učinkoviti – pomagata pri zmanjšanju celulita in predvsem pri odpravljanju samega videza pomarančaste kože, vendar celulita ne moreta povsem odpraviti. To ne pomeni, da anticelulitna masaža ni nekaj, kar ne bi veljajo preizkusiti, saj je zlasti pri trdovratnem celulitu dobrodošlo vsako izboljšanje.

Kako deluje masaža za odpravljanje celulita? Predvsem poskrbi za to, da se podkožna maščoba bolje prekrvavi, s čimer se izboljša tako dotok hranil kot spodbuja odstranjevanje zastale vode in odpadnih snovi s problematičnega področja, poleg tega pa se precej okrepi vezi v podkožju – in prav te so tiste, ki so odgovorne za videz pomarančaste kože. Ta se namreč ustvarja zaradi zategovanja vezi, ki niso več elastične in se skrčijo, med njimi pa nastanejo izboklinice maščobnih celic.

Ročna anticelulitna masaža je tehnika, ki je precej podobna limfni drenaži, zanjo pa se priporoča uporaba proticelulitnega masažnega olja, ki s svojimi sestavinami še spodbuja mehčanje vezi in prekrvavitev ter odvajanje vode in zastalih odpadnih snovi. Masiramo predel stegen in zadnjice, pri čemer je potreben velik pritisk, zato je na začetku nekoliko neprijetna oziroma boleča. Masaže se vedno lotimo od spodaj navzgor, torej od spodnjega dela stegen proti srcu, da sledimo naravnim potem odvajanja.

Kaj pa anticelulitna masaža z vakuumom? Ta se izvaja v kozmetičnih salonih, z napravo, ki  precej spominja na sesalnik, z njo pa kožo dvigujemo ter tako še bolj spodbudimo prekrvavitev. Kljub splošnemu prepričanju, da je masaža s pomočjo vakuuma draga, temu ni tako, saj spada med cenejše kozmetične postopke, res pa je, da jo je potrebno izvesti kar nekajkrat, preden opazimo učinke.

Vakuumska anticelulitna masaža
Vakuumska anticelulitna masaža

Anticelulitna masaža je vsekakor najbolj učinkovita, kadar jo spremimo tudi z drugimi postopki, torej z uživanjem tekočin, ki pomagajo pri detoksikaciji telesa (veliko vode in zelenega čaja), uporabljamo anticelulitna olja in kreme proti celulitu ter za učvrstitev kože. Enako pomaga tudi gibanje.

Si je možno privoščiti masažo za odpravljanje celulita tudi doma? Vsekakor, če vam bo kot maser na voljo vaš partner, kajti ta masaža zahteva močan prijem, zato se boste gnetenja težko lotili sami – čeprav lahko (vsaj na področju stegen) seveda poskusite. Če vam partner pri tem ni na voljo za pomoč, pa velja razmisliti o uporabi različnih elektronskih naprav, ki skrbijo za masažo s pomočjo električnih impulzov.

Prispevek objavila:

Obožujem svet mode, TV serije, tek v naravi, krajše izlete v hribe, dopustovanje na hrvaški obali in pisano besedo. Čas najraje preživljam v družbi svojega fanta. Sem študentka prava in urednica spletnega portala Negatelesa.si.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.