Berberska masaža

Berberska masaža

Sever Afrike, eksotični svet, ki črni del celine ločuje od Sredozemlja, je zakladnica dolgo skrite tradicije, ki so jo pred kratkim odkrili velikani kozmetične in zdravstvene industrije. Arganovec, staro drevo, ki raste zgolj na manjšem predelu Maroka, in katerega plodove obirajo berberske ženske, je s svojimi blagodejnimi in zdravilnimi lastnostmi presenetil razviti svet. Olje arganovca velja za kozmetični čudež, zato si je hitro utrlo pot kot kozmetična sestavina, z njim pa se izvaja tudi berberska masaža.

Arganovo drevo
Plod arganovega drevesa

Ne glede na to, za kakšno vrsto masaže se odločite, je zagotovo v osnovi prvobiten dotik, torej sam mehanski del masaže, ki skrbi za sproščanje telesa oziroma mišic, poleg tega pa ne gre zanemariti tudi drugih komponent posamezne masaže. Berberska masaža se od drugih razlikuje prav po uporabi olja. Arganovo olje, ki velja za enega najbolj zdravilnih in za najbolj blagodejnega, kar se tiče nege telesa, se torej pri masaži uporablja na dva načina: kot sredstvo za lažje izvajanje mehanskega dela masaže, ter kot sredstvo za nego kože.

Berberska masaža velja za klasično masažo, zato ne zahteva nekih posebnih znanj, zaradi uporabe dragocenega olja, ki je po ceni precej višje na lestvici kot običajna olja za masažo, pa seveda stane nekoliko več. Vendar je treba vzeti v zakup, da je berberska masaža dejansko celovita nega telesa – zaradi nje ne potrebujete nege z drugimi kozmetičnimi sredstvi, razne pomlajevalne, hranilne in vlažilne kure so povsem odveč, saj kožo (in tudi lase) že popolnoma nahrani arganovo olje.

Arganovo olje
Arganovo olje

Komu se torej priporoča berberska masaža? Pravzaprav vsem, ki uživajo v sprostitveni masažo, hkrati pa želijo poskrbeti še za zdravje in nego svoje kože – zlasti pred poletjem, ko je še toliko bolj pomembno, da jo učvrstimo in odpravimo znake staranja. Masažo z arganovim oljem lahko seveda preizkusite tudi doma – in vsekakor ne bo nič narobe, če arganovo olje zaide tudi v kuhinjo, saj ni zdravo zgolj za kožo, temveč ob uživanju blagodejno vpliva tudi od znotraj.

Prispevek objavila:

Obožujem svet mode, TV serije, tek v naravi, krajše izlete v hribe, dopustovanje na hrvaški obali in pisano besedo. Čas najraje preživljam v družbi svojega fanta. Sem študentka prava in urednica spletnega portala Negatelesa.si.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.