Kaj je bioresonančna terapija?

Bioresonančna terapija

Če je v vaši družini kdo, ki se spopada z alergijami, ste gotovo že slišali za bioresonanco oziroma bioresonančno terapijo, ki naj bi pomagala, da težave izginejo. In ne le težave z alergijami, temveč tudi druge zdravstvene nadloge, tako pri odraslih kot pri otrocih, in celo pri hišnih ljubljenčkih. Bioresonančna terapija pri nas spada pod alternativne oblike zdravljenja, ki jih uradna medicina ne priznava, zato je obisk ambulante za bioresonanco samoplačniški.

Izkušnje so različne: nekateri pacienti poročajo o popolni ozdravitvi, drugi pravijo, da ni bilo opaznega učinka. Vsekakor pa velja, da je glede učinkovitosti bioresonančne terapije, njenega izvajanja, trajanja terapije in zdravljenja posameznih bolezenskih stanj potrebno še veliko raziskati.

Kaj je temelj bioresonance?

Bioresonančna terapija se naslanja na frekvenčne vzorce oziroma energijo, ki jo ima vsaka celica telesa, prav tako pa tudi vsi povzročitelji zdravstvenih težav: virusi, bakterije, pelodi in podobno. Energija vsake »stvari« ima svojo valovno dolžino oziroma frekvenčni vzorec, in kadar smo zdravi ter brez težav, ta energija zagotavlja neke vrste komunikacijo med celicami. Kadar pride do porušenja ravnovesja zaradi bolezni, pa pride tudi do težav z energijo celic, kar se pokaže kot bolezen.

Kadar se z bioresonanco ugotavlja, kje in zakaj je v telesu prišlo do težave, se ugotovi napako v frekvenčnem vzorcu oziroma v energiji, ki povzroča nihanje celic. Ko se težava odkrije, se v telo dovede frekvenčni vzorec, ki poskrbi, da se celice postopoma ponovno vrnejo v svoj pristni vzorec oziroma pričnejo spet pravilno delovati ter medsebojno komunicirati.

Alternativa, ki jo velja poskusiti?

Frekvenčni vzorci so nekaj, kar izhaja iz biofizike in česar ne moremo zanikati, torej lahko rečemo, da ima bioresonančna terapija kar nekaj znanstvene osnove. Kljub temu ostaja uradno nepriznana metoda zdravljenja, tako kot marsikateri drug postopek. A glede na to, da je bioresonanca povsem neboleča in za pacienta preprosta oblika zdravljenja, jo takrat, kadar si želimo ozdravitve, zagotovo velja preizkusiti.

Prispevek objavila:

Obožujem svet mode, TV serije, tek v naravi, krajše izlete v hribe, dopustovanje na hrvaški obali in pisano besedo. Čas najraje preživljam v družbi svojega fanta. Sem študentka prava in urednica spletnega portala Negatelesa.si.