Kako izdelati kremo za nego kože?

Krema za nego kože

Krem za nego kože je na trgu nešteto, namenjene pa so najrazličnejšim stvarem. Ne glede na številčnost negovalnih krem pa lahko vrhunsko naravno negovalno kremo izdelate kar doma. Za izdelavo naravne kreme potrebujete dober, preverjen recept, primerne sestavine ter ščepec dobre volje.

Predstavili vam bomo enostaven recept za pripravo negovalne kreme za dehidrirano kožo. Povrhnjica kože je še posebej poleti zelo izsušena in se posledično lušči. Saj veste, da morje in sonce naredita svoje.

Glavna sestavina za pripravo naravne kreme za dehidrirano kožo

Aloe veraVerjetno veste, da aloe vera velja za eno od najbolj priljubljenih sestavin v kozmetiki nasploh. Najpogosteje je prisotna v samostojnih gelih in aloe gel je sam po sebi prozoren, torej brezbarven, in ne vsebuje prav nobenega vonja. Ste presenečeni? Ste mislili, da je zelen? Nikakor. To naredi barva za kozmetiko.

Primarna funkcija aloe je, da učinkovito navlaži kožo, obenem pa pomaga regenerirati povrhnjico. Zagotovo ste jo že uporabili kot vrhunsko pomoč pri izsušeni koži, morda pri opeklinah, utrujeni koži ali pri koži brez leska.

Postopek izdelave kreme za vlaženje kože

Postopek za izdelavo domače negovalne kreme sodi med lažje, saj ne boste imeli dodatnega dela s segrevanjem in podobnimi postopki, ki jemljejo dodatni čas.

Za 100 mililitrov losjona potrebujete:

  • 80 g aloa gela,
  • 6 g sucragela AOF,
  • 2,5 g kolagena,
  • 10 g makadamijevega masla,
  • 1 g eteričnega olja – arabski jasmin,
  • 0,5 g cosgarda,
  • primerno plastično ali stekleno embalažo s pumpico (100 ml).

Izdelava negovalne kreme oziroma losjona po korakih

1. korak

Najprej stehtajte aloe gel in makadamijevo maslo. Sucragel dodajte v aloe gel in sestavini med seboj premešajte. Mešanici dodajte še 2,5 grama kolagena. To dobro premešajte z žličko.

2. korak

Vsebino ravnokar dobljene mešanice prestavite v večjo posodo, ki bo primerna za mešanje z mešalnikom. Mešanici dodajte 10 gramov makadamijevega masla. Z mešalnikom mešajte največ do 2 minuti.

3. korak

Pred vami je aloe losjon, ki mu dodajte še eterično olje oziroma dišavo po lastnem izboru. K teksturi losjona se odlično poda jasmin, ki poleg blagodejnih lastnosti še čudovito diši.

Doma narejen losjon
Losjon za telo si lahko s samo nekaj sestavinami pripravite kar doma.

Ker si želite, da je krema uporabna čim dlje, ji dodajte še približno 12 kapljic naravnega konzervansa: cosgard. Z vsebino mešanice napolnite stekleničko s pumpico.

Če ste se temeljito držali recepta, bo negovalna krema za vlaženje kože uporabna vsaj 3 mesece, seveda ob primerni hrambi in rabi.

Vesela bom vsakega komentarja, v katerem mi lahko zaupate, kako zadovoljni ste z doma pripravljeno kremo za nego kože.

Prispevek objavila:

Obožujem svet mode, TV serije, tek v naravi, krajše izlete v hribe, dopustovanje na hrvaški obali in pisano besedo. Čas najraje preživljam v družbi svojega fanta. Sem študentka prava in urednica spletnega portala Negatelesa.si.