Kako odpraviti celulit na nogah?

Celulit na stegnih

Celulit, grudičasto razporejena maščoba, ki daje videz, kot bi bila koža napeta preko skute ali zrn riža, prizadene tako mlajše kot starejše, tako moške kot ženske, vendar pa je pri ženskah pogostejši. Razlog je v zasnovi podkožja in v genetiki: ženske imamo že po naravi nekaj več maščobnega tkiva kot moški, poleg tega pa so kolagenska vlakna v podkožju razporejena tako, da so kupčki maščobnih celic pod kožo opaznejši. Od tega, koliko maščobnih celic imamo in kako so te velike oziroma koliko jih napolnimo, je odvisno, ali bomo imeli na stegnih, zadnjici in drugod po telesu celulit ali ne.

Celulit

Je celulit sploh mogoče odpraviti? Vsekakor – količino maščobnih celic lahko zmanjšamo, kožo pa učvrstimo. Zagotovo pa to zahteva nekaj odrekanja in dela. Da bi odpravili celulit, je namreč v prvi vrsti potrebno odpraviti odvečno telesno maščobo. To ne pomeni, da imajo celulit zgolj ženske, ki so močnejše postave, temveč tudi tiste, ki se z obiljem kilogramov načeloma sploh ne ukvarjajo. Celulit namreč prizadene tudi sicer vitke ženske, ki se napačno prehranjujejo in se predvsem premalo gibajo.

Celulit na nogah in zadnjici

Pomarančasta koža najpogosteje prizadene zadnjico in stegna, saj so ta v ženskem telesu običajno tista mesta, kjer se skladišči največ maščob. V hladnejšem delu leta, ko nosimo oblačila, se to maščobo sicer z lahkoto prikrije, a ko se prične pomlad nagibati k poletju, nas pogosto zaskrbi, kako bomo videti v lahkih poletnih oblačilih in na plaži. Tam se celulit hitro opazi, zato je treba celulit na nogah in zadnjici odpraviti kar najbolj učinkovito.

Kaj lahko naredimo? V prvi vrsti moramo spremeniti svojo prehrano, poleg tega pa se pričeti intenzivno gibati, da pridobimo mišični tonus in zaradi razlike med zaužitimi ter porabljenimi kalorijami izgubimo nekaj maščobe. Vendar pa je to lahko tudi dolgotrajno. S telesno aktivnostjo in primerno prehrano ne moremo doseči lokalne odprave maščob – hujša celotno telo in marsikdaj prej izgubimo prsi kot blazinice na zadnjici. To pa pomeni, da je treba poskrbeti, da se celulit odpravlja tudi s sodobnimi kozmetičnimi terapijami.

Terapije, ki odpravljajo celulit

Specializirani kozmetični saloni, ki nudijo široko paleto postopkov za nego telesa in njegovo preoblikovanje, vam lahko ponudijo kar nekaj načinov znižanja telesne mase na račun znižanja vsebnosti maščob v telesu, prav tako pa tudi dobro vedo, kako odpraviti celulit na nogah in zadnjici. Med najbolj učinkovite terapije sodijo kavitacija, LPG endermologija, presoterapija oziroma limfna drenaža, sonična redukcija ter posebne oblike vadbe.

RehamedV kolikor se odločite za odpravo celulita v kozmetičnem studiu z najsodobnejšo opremo, kot je denimo center zdravja in lepote Rehamed, poleg tega pa se napotkov za lepšo postavo držite tudi doma, potem ni dvoma. Celulit boste gotovo uspešno odpravili še pred poletjem, svoje mišice lepo učvrstili, vaša koza pa bo napeta in gladka. Vaše noge in zadnjica vam bodo na plaži v ponos in niti pomislili ne boste več, da jih je treba skrivati pod brisačo.

Prispevek objavila:

Obožujem svet mode, TV serije, tek v naravi, krajše izlete v hribe, dopustovanje na hrvaški obali in pisano besedo. Čas najraje preživljam v družbi svojega fanta. Sem študentka prava in urednica spletnega portala Negatelesa.si.