Kako odpraviti celulit?

Kako odpraviti celulit

Za odpravljanje celulita so na voljo vedno nove metode, ki naj bi bile še bolj učinkovite in še bolj hitre od starih. A dejstvo je, da pri trdovratnem celulitu le težko dosežemo, da bi se ga popolnoma znebili, če uporabljamo zgolj eno posamezno metodo. Za uspešno odpravo celulita je potrebna kombinacija, predvsem pa je za začetek potrebno poskrbeti za redno gibanje ter zdravo prehrano.

Hujšanje in celulit

Kako odpraviti celulit, če imate odvečne kilograme? Vsekakor velja, da je potrebno poskrbeti za znižanje telesne teže in odpravljanje celulita hkrati, verjetno pa se boste s terapijami proti celulitu ukvarjali še tudi po tem, ko boste s svojo telesno težo že zadovoljni. Celulit namreč ni nadloga, ki jo imajo zgolj tisti, ki niso suhi ali vitki. Z njim se spopadajo tudi moški in ženske z idealnimi merami. Moški? Seveda, tudi ti imajo celulit, vendar zaradi same genetike manj oziroma manj pogosto.

Celulit na stegnih
S celulitom se soočajo predvsem ženske z odvečnimi kg.

Da bi shujšali in se znebili celulita, morate spremeniti svoj življenjski stil. To pomeni, da je potrebno ne le preštevati kalorije in stradati, temveč se odločiti za zdravo prehrano, ki daje telesu dovolj hranil, vendar obenem poskrbi za praznjenje maščobnih celic. Pri tem pomaga tudi gibanje, brez katerega pri odpravljanju celulita ravno tako ne bo šlo. Kombinacija zdrave prehrane in gibanja je torej najboljši začetek.

Tretmaji in terapije proti celulitu

Kadar telesna teža ni problem, temveč vas muči zgolj celulit, ravno tako velja najprej poskrbeti za zdravo prehrano in gibanje, nato pa se lahko pridružijo še drugi tretmaji. Če želite odpraviti celulit, morate namreč ne le izgubiti telesno maščobo, temveč poskrbeti tudi za boljši mišični tonus ter predvsem za bolj čvrsto in napeto kožo.

Vaje proti celulitu
Odlična vaja za odpravo celulita na stegnih in zadnjici.

Pri tem si lahko pomagate z raznimi anticelulitnimi kremami in oblogami, ki poskrbijo za termo učinek in tako pospešijo cirkulacijo krvi v podkožju, da se pospeši metabolizem, hkrati pa kožo naredijo bolj prožno. Poleg domačih postopkov, ki vam pomagajo odpraviti celulit, pa so vam na voljo tudi terapije v kozmetičnih salonih, kjer se najpogosteje, tako za znižanje telesne teže kot odpravo celulita, uporablja kavitacija (pravimo ji tudi nekirurška liposukcija). Poleg kavitacije so na voljo še druge metode, ki vključujejo vakuum, posebne preparate, elektrostimulacijo in podobno.

Zakaj se je celulita tako težko znebiti?

Celulit je kombinacija različnih dejavnikov. K njemu smo lahko genetsko podvrženi. Nanj vpliva telesna maščoba. Nanj vpliva prožnost vezi v podkožju. Odvisen je od lastnosti kože. Faktorjev je torej kar nekaj in neredko se zgodi, da tudi z idealnim življenjskim stilom, torej pri veliko gibanja, zdravi prehrani in primerni telesni teži, ne moremo narediti ničesar, da bi ga popolnoma odpravili. Res pa je tudi, da je njegovo opaznost vedno mogoče vsaj do neke mere zmanjšati – torej se vedno velja potruditi.

Če se celulita že ne bomo znebili v celoti, se ga bomo vsaj delno, poleg tega pa bomo z zdravim življenjskim stilom naredili še veliko dobrega za svoje splošno zdravje in počutje.

Prispevek objavila:

Obožujem svet mode, TV serije, tek v naravi, krajše izlete v hribe, dopustovanje na hrvaški obali in pisano besedo. Čas najraje preživljam v družbi svojega fanta. Sem študentka prava in urednica spletnega portala Negatelesa.si.