Kreme proti mozoljem in njihove učinkovine

Mozolji na obrazu

Te mučijo mozolji? Imaš nos prekrit z nadležnimi črnimi ogrci? Je tvoja koža že dlje časa prekrita s trdovratnimi aknami, ki se jih nikakor ne moreš znebiti? Potem moraš gotovo razmisliti o tem, kakšne kreme proti mozoljem uporabljaš in izbrati nove, ki dejansko delujejo. To pa je mogoče le, če veš, kaj morajo dobre kreme proti mozoljem vsebovati.

Kakšne so kreme proti mozoljem?

Večina krem, ki so na voljo v drogerijah, je namenjenih blažjim težavam z mozolji, torej je aktivnih učinkovin v njih nekoliko manj kot v tistih, ki jih lahko dobiš na recept. Kadar so težave z aknami resnično hude, je torej najbolje, da obiščeš zdravnika, saj te bo ta napotil k dermatologu, ta pa ti bo predpisal močnejše mazilo.

Krema proti mozoljem
Si preizkusil že veliko krem proti mozoljem?

Kadar so težave zmerne, pa bodo splošne kreme proti mozoljem in druga negovalna kozmetika, ki preprečuje njihovo nastajanje, povsem dovolj. V osnovi boš potreboval dvoje: čistilno sredstvo, s katerim si boš obraz redno čistil in tako z njega odpravljal umazanijo ter odvečno maščobo, ki jo izločajo pore, poleg tega pa še kremo.

Kreme proti mozoljem vsebujejo dve bistveni kislini, ki delujeta proti nastajanju mozoljev in ogrcev. Prva je salicilna kislina, druga pa azelainska kislina. Ti dve kislina sta odlična kombinacija, saj pore odpirata, jih zmanjšujeta, pa tudi kakšna trdovratna brazgotina od starih aken bo izginila. Pomembno je tudi, da se z njuno kombinacijo preprečuje razraščanje bakterij v zamašenih porah, saj delujeta antiseptično. K temu pogosto pomaga tudi olje čajevca, ki je znano po svojih protimikrobnih učinkih, kože pa ne draži pretirano.

Gladka koža na obrazu
S kakovostno kremo bo tvoja koža na obrazu zopet gladka.

Kreme proti mozoljem pa imajo poleg preprečevanja nastajanja mozoljev še eno funkcijo: kožo morajo tudi negovati. V ta namen se najpogosteje uporablja jojobino olje, ki skrbi za gladko polt in za to, da je koža nahranjena in se v njej zadrži več vlage. Vendar pa kljub temu, da gre za olje, le-to ne maši por.

Kreme proti mozoljem z retinoidi in antibiotiki

Če te zanima več tudi o tistih kremah proti mozoljem, aknam in ogrcem, ki jih lahko dobiš na recept, s tem pa učinkoviteje poskrbiš za zdravje svoje kože in predvsem tudi manj zapraviš za kozmetiko, pokukaj na spletno stran mozolji.si. Tam boš našel razlago o tem, kaj so retinoidi, zakaj se pri zdravljenju uporabljajo tudi antibiotiki, predvsem pa kup koristnih nasvetov o tem, katere kreme proti mozoljem so najboljše in kako poskrbeti za pravo izbiro. Dobre kreme proti mozoljem so namreč zelo učinkovite in vsakdo bi moral imeti možnost, da dobi najboljšo, saj vsi vemo, da zna biti mozoljavost izjemno nadležna zdravstvena težava.

Prispevek objavila:

Obožujem svet mode, TV serije, tek v naravi, krajše izlete v hribe, dopustovanje na hrvaški obali in pisano besedo. Čas najraje preživljam v družbi svojega fanta. Sem študentka prava in urednica spletnega portala Negatelesa.si.