Podaljševanje las in lasni podaljški

Lasni podaljški

Podaljševanje las velja danes za povsem običajen postopek urejanja pričeske oziroma njene izboljšave, ki že dolgo ni več nekaj, kar bi si lahko privoščile zgolj zvezdnice. Če smo se namreč pred leti čudili, kako je mogoče, da imajo te vedno goste in lepe lase, ter se spraševali, koliko zapravijo za frizerja in za razno lasno kozmetiko, je njihova skrivnost zdaj povsem javna in vsi vemo, da se dejansko ne ponašajo s svojimi naravnimi lasmi. Pomagajo jim lasni podaljški, za katere se lahko odločimo tudi vse običajne ženske.

Vas zanima? Kako poteka podaljševanje las in kakšne metode podaljševanja ter kakšni lasni podaljški so na voljo pri nas, smo se nekoliko bolj pozanimali, še več odgovorov pa vam lahko ponudi spletna trgovina z lasnimi podaljški.

Ali podaljševanje las lasem škoduje?

Je podaljševanje las lahko škodljivo?Ne. Če se odločite za podaljševanje las s sodobnimi metodami, bodo vaši lasje ostali enake kakovosti kot doslej. Pri podaljševanju se podaljške namreč namesti s posebnim načinom pritrjevanja z na toploto občutljivimi »spojkami«, ki se nato, ko podaljškov ne želite več, enostavno odstranijo, še veliko bolj enostavno pa je pritrjevanje lasnih podaljškov na špangice oziroma po clip on sistemu. Pri tem se podaljški zgolj zapnejo v vaše lase, torej ni nobene obdelave vaših naravnih las.

Kakšni naj bodo lasni podaljški?

Lasni podaljški so lahko narejeni iz popolnoma naravnih las, ki jih negujemo enako kot svoje lase. Ti so zbrani in speti v čopke še pred striženjem, da so lasje v podaljških vedno obrnjeni v pravo smer. To preprečuje, da bi prihajalo do vozlanja. Podaljške iz popolnoma naravnih las lahko obdelujete enako kot svoje lase – jih umivate in negujete z istimi sredstvi, jih barvate, kodrate in tudi ravnate.

Bolj enostavna ter tudi cenejša je odločitev za podaljševanje las s podaljški na špangice, ki so običajno keratinski, torej umetni, vendar prinaša to tudi veliko prednost – so bolj odporni in lepši, dlje ohranijo sijoč videz, so bolj svilnati. Tudi vstavljanje je precej bolj enostavno, če uporabljate tako imenovani clip on sistem – večina žensk si jih namešča kar sama, torej je skrb glede visokih stroškov za frizerja povsem odveč.

Clip on podaljški
Clip on podaljške si lahko enostavno namestite kar sami.

Če vas zanima o podaljških, njihovi izbiri in pritrjevanju več, je najbolje, da si ogledate video.

Načeloma velja, da je treba lasne podaljške natančno izbrati glede na svoj naravni odtenek las (oziroma glede na odtenek, na katerega svoje naravne lase barvate ali svetlite). Najbolje je, da obiščete trgovino z lasnimi podaljški in te izberete s primerjavo z naravnimi lasmi, še veliko bolj enostavno pa je, če v prodajalno pošljete pramen svojih las, na podlagi katerega vam bo odtenek natančno izbralo njihovo osebje in vam podaljške poslalo kar na dom.

Barvni odtenki lasnih podaljškov
Lasni podaljški so na voljo v številnih barvnih odtenkih.

Kaj pa dolžina? Podaljševanje las je sicer smiselno tudi v primeru, da vas velika dolžina ne zanima, saj vam lasni podaljški pomagajo pridobiti volumen tudi pri vaši naravni dolžini, in že ta učinek je navdušujoč. Seveda pa gotovo ni ženske, ki ne bi izkoristila priložnosti, da so njeni lasje hkrati še daljši. In za koliko jih lahko podaljšate? Če imate lase do ramen, potem ne bo težave, če se odločite za dolžino do sredine hrbta, pri krajših naravnih laseh pa naj bo dolžina podaljškov krajša. Zakaj? Ker je potrebno predvsem poskrbeti za dobro uskladitev naravnih las s podaljški oziroma poskrbeti, da razlika med enimi in drugimi ne bo očitna – zlasti, če boste imeli lase spuščene.

Prispevek objavila:

Obožujem svet mode, TV serije, tek v naravi, krajše izlete v hribe, dopustovanje na hrvaški obali in pisano besedo. Čas najraje preživljam v družbi svojega fanta. Sem študentka prava in urednica spletnega portala Negatelesa.si.