Pulzna magnetna terapija kot preventiva in kurativa

Pulzna magnetna terapija

V zdravstvenih ustanovah velja pulzna magnetna terapija kot klasičen del fizikalnih terapij, uporablja pa se predvsem v ortopediji in pri športnih poškodbah, prav tako pa je nepogrešljiva pri kroničnih boleznih, kot so artritis, revma, osteoporoza in podobno. Kljub temu, da naj bi se pulzna magnetna terapija izvajala daljši čas oziroma okoli 6 tednov, pa to seveda v času bolnišničnega zdravljenja ni mogoče, saj je le-to precej krajše. Tako zdravniki priporočajo, da pacient s terapijami nadaljuje sam – in ena od možnosti je tudi ta, da se odločimo za nakup magnetne blazine (ali zgolj najem), s katero so nam potrebne terapije na voljo tudi doma.

Kako deluje pulzna magnetna terapija?

Magnetna terapijaPri pulzni magnetni terapiji se zdravi s pomočjo magnetnih tokov, ki delujejo na posamezne celice in s tem tkiva ter telesne organe. Celice zaradi vzpodbude magnetnih tokov pridobijo na sposobnosti regeneracije in tudi delujejo pravilneje, kar so dokazali predvsem na področju zdravljenja kosti – zato se pulzna magnetna terapija najpogosteje uporablja pri težavah s kostmi, po zlomih, športnih poškodbah in podobno. Poleg tega pa ima ta terapija blagodejen učinek tudi na druge dele telesa in nam pomaga pri splošnem izboljšanju počutja, torej se k njej ne velja zateči šele potem, ko so težave že resne ali smo že bili hospitalizirani. Pulzna magnetna terapija je odlična tudi kot preventiva, saj deluje na celice še preden so težave tolikšne, da se pokažejo simptomi.

Magnetoterapija je uporabna pri vsakih še tako majhnih težavah z bolečinami v okostju, na primer pri bolečinah v križu, pri odpravljanju prvih znakov artritisa, pri bolečinah zaradi revme, ki se še ne zdravi. Njen vpliv je ugoden tudi pri boleznih srca in ožilja, saj pulzna magnetna terapija izboljšuje cirkulacijo krvi. Zanemarljivo ni niti to, da ugodno vpliva na imunski sistem ter nam s tem pomaga preprečevati nekatera obolenja, prav tako pa se zaradi nje bolje naspimo, saj nas odreši nespečnosti. Nenazadnje pa je dokazano, da je učinkovita celo pri bolnikih, ki trpijo za depresijo in pri katerih terapija z zdravili ne deluje.

Magnetna blazina Magus
Magnetna blazina Magus – priporočamo!

Magnetoterapija je torej vsestranska metoda izboljšanja počutja in zdravja. Če se odločite za najem magnetne blazine, boste v mesecu dni že opazili njene ugodne vplive na svoje zdravje in se tako po vsej verjetnosti odločili tudi za nakup – gre namreč za investicijo, ki se nam obrestuje za vedno. Nikar torej ne čakajte, da se pojavi težava, zaradi katere vam bodo magnetoterapijo predstavili zdravniki. Veliko bolje je z njo poskrbeti, da do težav sploh ne pride.

Prispevek objavila:

Obožujem svet mode, TV serije, tek v naravi, krajše izlete v hribe, dopustovanje na hrvaški obali in pisano besedo. Čas najraje preživljam v družbi svojega fanta. Sem študentka prava in urednica spletnega portala Negatelesa.si.