Kam na ultrazvok brez napotnice?

Ultrazvok brez napotnice

Ultrazvočne preiskave so eden najboljših načinov preventivnih pregledov, s katerimi se pogosto v najzgodnejši fazi odkrije ali ovrže težavo, prav tako pa so odličen neinvaziven diagnostični postopek v času bolezni. Kljub temu pa nam ultrazvok žal pogosto ni dostopen brezplačno oziroma na podlagi zdravstvenega zavarovanja, zato se pojavlja vprašanje, kam na ultrazvok brez napotnice in koliko nas bo ta stal.

Za svoje zdravje moramo poskrbeti sami!

Vsi vemo, da je skrb za zdravje naloga vsakega posameznika, vendar to včasih ne pomeni le, da moramo sami skrbeti za zdrav način življenja z veliko gibanja ter z zdravo prehrano. Včasih moramo sami poskrbeti tudi za preventivne preglede in diagnostiko! Tisto, za kar naj bi skrbel naš zdravstveni sistem, je preloženo na naša samoplačniška pleča, a v želji po zdravju drugače žal mnogokrat ne gre. Poleg samoplačniških laboratorijskih pregledov ter magnetne resonance je prav ultrazvok tista zdravstvena storitev, za katero se odločamo najpogosteje. Včasih zaradi že obstoječih težav, pri katerih bi bilo čakanje na vrsto za ultrazvok v zdravstvenem domu ali bolnišnici predolgo, drugič zaradi preventive, s katero želimo pomiriti svoje strahove.

Ultrazvok
Skrbite za preventivne preglede in diagnostiko?

Kadar imamo specifično težavo, ki je potrebna obravnave, nam osebni zdravnik ali specialist seveda izda napotnico, prav tako pa se lahko odpravimo na ultrazvok brez napotnice, kar pomeni, da skrb za zdravje dejansko vzamemo v svoje roke in delujemo proaktivno. Ni nam treba čakati na zdravnika in ga prepričevati o potrebi po pregledu. Če smo sami mnenja, da je ultrazvok potreben zaradi naše zdravstvene anamneze, družinske anamneze, nekoliko slabšega počutja ali iz katerega koli drugega razloga, se preprosto naročimo in preverimo, kaj nam lahko povedo izvidi.

Ultrazvok – najpogostejši pregledi

V samoplačniških ultrazvočnih ambulantah bodo za vas poskrbeli odlični specialisti, ki najpogosteje poskrbijo za ultrazvoke, povezane s tipičnimi boleznimi sodobnega časa ter najpogostejšimi poškodbami. Stranke se namreč odločajo tako za ultrazvok po poškodbah ali ob bolečinah (na primer v sklepu) kot za ultrazvok ob boleznih v družini (ultrazvočni pregled vratnih žil zaradi nevarnosti kapi ali ultrazvočni pregled prsi zaradi nevarnosti raka).

Ultrazvočni pregled
Med pogostejše spada ultrazvočni pregled dojk.

Ultrazvok brez napotnice se največkrat osredotoči na: trebuh in trebušne organe, srce, vratne žile, arterije spodnjih okončin, vene spodnjih okončin, ščitnico, sklepe, testise, prsi … Kadar je to potrebno, se lahko kombinira tudi več pregledov, tako da se na primer hkrati opravi ultrazvok srca, vratnih žil ter ven in arterij spodnjih okončin. Na takšen način ultrazvok dejansko rešuje življenja, saj v zgodnji fazi nastanka bolezni opozori, da je potrebno pričeti z zdravljenjem.

Kam na ultrazvok brez napotnice?

UltralabV Ljubljani vam je specialistična ultrazvočna ambulanta Ultralab, v kateri poskrbijo za kakovostno ultrazvočno diagnostiko, na voljo na Peričevi ulici 35. Pri njih boste ultrazvok brez napotnice opravili v najkrajšem možnem času in prav tako hitro prejeli tudi izvide, kar pomeni, da boste lahko poskrbeli za svoje zdravje brez vsakršnih ovir.

Prispevek objavila:

Obožujem svet mode, TV serije, tek v naravi, krajše izlete v hribe, dopustovanje na hrvaški obali in pisano besedo. Čas najraje preživljam v družbi svojega fanta. Sem študentka prava in urednica spletnega portala Negatelesa.si.