Clip on podaljški – kompromis med poroko in nosečnostjo

Clip on podaljški

Od nekdaj sem sanjala o veliki poroki, na kateri se bom lahko pred svojim ženinom pojavila lepša kot kadar koli v življenju. In ta dan se je zgodil pred kratkim – ko sva bila s fantom skupaj štiri leta, sva se odločila, da najino zvezo tudi uradno potrdiva, prav tako pa sva naredila še en korak nasproti prihodnosti: naročila sva dojenčka.

V času poroke sem bila noseča komaj osem tednov, torej tako malo, da se mi na telesu še ni poznalo. Tako ni bilo težave glede tega, da ne bi mogla nositi svoje sanjske poročne obleke. Imela pa sem drugo težavo: ker so me mučile jutranje slabosti, zaradi katerih sem kar nekaj časa preživela na stranišču, si nisem želela umisliti razkošnih in dragih lasnih podaljškov. Pa še en razlog za to je bil. Pravijo, da se med nosečnostjo lasje razbohotijo, in če bi se to pod vplivom hormonov zgodilo tudi meni, hkrati pa bi imela še podaljške, bi imela prav nemogočo grivo.

Kaj torej narediti? Potožila sem se prijateljici (moji poročni priči), ki mi je rekla: »Obišči spletno stran s podaljški in poglej, če imajo tudi takšne, ki niso za stalno!« Na to prej sploh nisem pomislila.

Spletna stran s clip on podaljški
Spletna stran s clip on podaljški

Prijateljica je imela prav, hitro sem našla podaljške, ki niso fiksni, temveč se pripnejo v lase, in bi jih lahko imela za svoj poročni dan, nato pa bi jih snela, da z dolgimi in košatimi lasmi med nosečnostjo ne bi bilo preveč dela. Na spletni strani sem se dobro pozanimala tako o tem, kakšni so clip on podaljški, kot si tudi prebrala in pogledala, kako poteka vstavljanje clip on podaljškov, tako da sem bila lahko popolnoma prepričana, da z njimi ne bo nobenih težav in da dejansko dobro držijo. Že čez nekaj dni sem šla v salon, kjer naj bi mi za poroko naredili frizuro s podaljški in skupaj s frizerkami smo izbrale tako pravo barvo kot pravo dolžino, da bom lahko imela čudovito romantično pričesko.

Na dan poroke sem bila torej tako čudovita, kot sem si vedno želela biti. V najlepši beli obleki, kar sem jih kadar koli videla, lase pa sem imela spete v posebno kito, v katero so bile zataknjene drobne rožnate vrtnice in biserčki. Moj dragi je kar debelo pogledal, ko me je videl, tako je bil presenečen – sicer sem mu pred poroko kar nekajkrat opisala, kaj bom nosila in kako bom sfrizirana, a držala sva se pravila, da me ne sme videti v obleki, zato je bil več kot presenečen. Rekel je, da sem presegla vso njegovo domišljijo.

OxY podaljški za lase
OxY podaljški za lase

Po poroki sem se odločila, da lasne podaljške snamem in jih spravim. Moje jutranje slabosti so bile namreč res obupne in nosečnosti je bilo treba dati prednost. Seveda pa to ne pomeni, da bodo ostali spravljeni za vedno. Čeprav so moji lasje sedaj res vse gostejši, namreč dobro vem, da bodo po porodu obilno izpadali, torej mi bodo prišli lasni podaljški še kako prav. Pa tudi sicer bi jih nosila, ker sem se z bujnimi in daljšimi lasmi res počutila čudovito.

Prispevek objavila:

Obožujem svet mode, TV serije, tek v naravi, krajše izlete v hribe, dopustovanje na hrvaški obali in pisano besedo. Čas najraje preživljam v družbi svojega fanta. Sem študentka prava in urednica spletnega portala Negatelesa.si.